Први момачки фестивал српске народне музике: Сећање на Зорана Јовановића 


Danas sunčano i toplo uz temperaturu do 28 stepeni              Počela Stradalna nedelja - danas je Veliki ponedeljak              Koalicija Aleksandar Vučić – Čačak sutra- predala listu za lokalne izbore, prvi na listi Milun Todorović              Nosilac liste naprednjaka u Ivanjici je Ivan Mojsilović              Koalicija okupljena oko SNS i liste Aleksandar Vučić – Užice sutra -predala GIK-u izbornu listu              Dveri prikupljaju potpise za izbore             

 
Први момачки фестивал српске народне музике: Сећање на Зорана Јовановића
Trenutno na sajtu: 451       |       Podeli:
06.01.2020 | 0 коментар(а)



Топола - У част Зорана Јовановића, једног од најбољих и најомиљенијих шумадијских певача, сваки такмичар ће уживо отпевати по једну песму из репертоара "шумадијског Паваротија".




У среду, 8. јануара, на други дан Божића, од 18 сати у сали Језеро у Тополи, одржаће се Први момачки фестивал српске народне музике - "Меморијал Зоран Јовановић". Такмичи се 17 певача са новим песмама у духу традиционалне народне музике: Бора Вићентијевић, Драган Илић Барајевац, Борис Лазовић, Цвеле Радовановић, Драган Ашанин, Миљиа Милић, Зоран Поповић, Драган Васић, Бранко Косанић, Аца Матић, Предраг Точиловац, Стево Дамљановић, Милан Симић, Дејан Медени, Ера Ојданић, Раде Петровић и Слободан Бетулић Бетула.

Све такмичаре прати оркестар под управом маестра Зорана Ђорђевића Сандучета. У ревијалном делу програма наступају Иван Кукољ Куки и Зорица Минић. Водитељ програма је Горан Милошевић.
У част Зорана Јовановића, једног од најбољих и најомиљенијих шумадијских певача, сваки такмичар ће уживо отпевати по једну песму из репертоара "сумадијског Паваротија".

Публика ће гласати својим улазницама и изабрати најбољу песму. Уместо жирија, сваки композитор гласа за најбољи текст, мелодију и аранжман, једино не може да гласа за своју песму.

О циљевима фестивала за Музичку апотеку говори организатор Слободан Бетулић Бетула:
- Чекао сам да се неко сети Зорана Јовановића. Прође 15 година од Зорановог одласка, његове песме живе на народним весељима и на малобројним народњачким радио станицама, а о покојном Зорану нигде ни речи. Наступали смо и као ривали, певали смо и код истог газде и домаћина, волели се и сукобљавали. Ја сам имао бољу "жваку", а Зоран је имао грло као мало ко у Шумадији. Зато и реших да у Зорановој родној Тополи организујем фестивал који ће носити Зораново име.
- Колико знам, у Србији има стотинак фестивала годишње. Огромна већина фестивала функционише по принципу куповине награда - победник је обично онај који највише плати, а сваки учесник плаћа "котизацију". Организатор обезбеди награде за све учеснике, којекакве безвредне пехаре и дипломе, тако да често буде више награда него учесника. На овом фестивалу публика гласа за најбољу песму, а учесници броје гласове. Сви аутори гласају за најбољи текст, мелодију и аранжман, једино не могу да гласају за своју песму. Циљ фестивала је да врати достојанство нашој шумадијској двојци, да се наша омладина не стиди музике својих предака и да покажемо да народна музика није само оно што се сервира на Гранду - поручује Слободан Бетулић Бетула.



Телеграф






PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Topola Zoran Jovanovic

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 158.617.443 посета
Тренутно на сајту: 452 посетилац(a)